Reklama
Sport

Letošní závod 24h Le Mans jel 16letý mladík, slovenský podnikatel i hollywoodská filmová hvězda

Podívejte se na největší příběhy 90. ročníku nejznámějšího vytrvalostního závodu na světě

Druhý Max Verstappen

Zdroj: Tiskový servis Josh Pierson Racing

Obrovskou pozornost diváků si na letošním ročníku slavného závodu zasloužil pilot stáje United Autosports Josh Pierson. Americký závodník se na startovní rošt postavil ve věku 16 let, 3 měsíců a 28 dní. Stal se tak vůbec nejmladším jezdcem v historii závodu 24h Le Mans. 

John svou kariéru zahájil na motokárách, kde vyhrál několik šampionátů. Ve třinácti letech poprvé usedl za volant monopostu v sérii F1600. O rok později se přesunul do americké soutěže Formule Ford F2000. 16letý mladík aktuálně závodní s vozy kategorie LMP2 v seriálu World Endurance Championship pod taktovkou stáje United Autosports, kterou mimo jiné vlastní generální ředitel McLaren Racing Zak Brown. 

Na 24h Le Mans 2022 se Josh Pierson se svou posádkou umístil na obdivuhodném 6. místě ve své kategorii. 

Všechny posádky obouvají Goodyear pneumatiky

Všechny vozy kategorie LMP2 využívají při závodě 24h Le Mans pneumatiky Goodyear. Na rozdíl od seriálu Formule 1, kde jedna sada gum vydrží jen pár desítek kol. Ve vytrvalostním závodě se pneumatiky Goodyear mění až po zhruba 600 kilometrech. 
Zdroj: Tiskový servis United Autosport.

Slovák dokázal jet Le Mans i po šedesátce

Zdroj: Tiskový servis ARC Bratislava

Na závodním roštu dvacetičtyřhodinovky v Le Mans jsme bohužel neměli žádný český tým. Naštěstí naši slovenští bratři ano. Stáj ARC Bratislava startovala v kategorii LMP2 s vozem Oreca 07-Gibson. Posádku tvořili jezdci Tristan Vautier z Francie, Bent VISCAAL z Nizozemska a Miroslav Konopka. 

Pokud vám je jméno Miroslav Konopka povědomé, není se čemu divit. Jedná se totiž o známého slovenského závodníka a podnikatele, který je zároveň i majitel zmiňovaného týmu ARC Bratislava. Miroslav letos oslavil 60 let, a i přesto našel sílu na to usednout za volant svého závodního speciálu. Stal se tak jedním z nejstarších pilotů na startovní listině závodu 24h Le Mans 2022. 

Slováci mohou být pyšní

Tým ARC Bratislava se na vzdory technickým problémům umístil na celkovém 26. místě, přičemž ve své třídě LMP2 Pro/Am slovenská stáj zopakovala výsledek z loňského roku a dojela si pro šesté místo. 

Z filmového plátna na závodní trať

Zdroj: Tiskový servis Proton Competition

Na 90. ročníku 24h Le Mans se psal jedinečný příběh. 45letý herec s irskými i německými kořeny Michael Fassbender vyměnil Hollywood za závodní okruh. Světově oblíbený herec známý z filmových snímků X-Men, Hanební pancharti nebo 300: Bitva u Thermopyl usedl za volant závodního speciálu Porsche RSR týmu Proton Competition. Ve voze se střídal s Australanem  Mattem Campbellem a Kanaďanem Zachem Robichonem. 

Společnými silami se posádce podařilo v kategorii LM GTE AM dojed na 16. místě se ztrátou 14 kol na vítěze. Závod by pro 45letého herce mohl dopadnout mnohem lépe, jenže v průběhu dvacetičtyřhodinovky zůstal stát po kontaktu se soupeřem ve štěrkové zóně a kvůli incidentu nabral velkou časovou ztrátu. 

Na debut v Le Mans se Fassbender připravoval tři sezóny. Od roku 2019 závodí s okruhovým Porsche GT3 Cup, se kterým jezdí šampionát Porsche Carrera Cup. 

Ikonická vzducholoď opět kroužila nad okruhem

Již třetí rok oblohu nad závodním okruhem Le Mans zdobila ikonická vzducholoď Goodyear. Její historie sahá až do roku 1912, kdy inženýři společnosti vyvinuli speciální tkaninu potřebnou pro stavbu letadla lehčího než vzduch. Po několika letech vývoje navázal americký výrobce pneumatik partnerství s německou firmou Zeppelin. Výsledkem Německo-americké spolupráce byly dva unikátní letouny, které se do oblak vznesly ve 30. letech minulého století. 
Reklama
Reklama
Autosalon TV